Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i szybka pasta. :) Pożywne śniadanko, które nie zajmuje długo czasu. Super smakuje, jako przekąska. Palce lizać!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 895
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 895
Składniki
Umieszczamy jajka w garnku, zalewamy zimną wodą, dodajemy odrobine soli i gotujemy na twardo. Bierzemy szczypiorek, myjemy go, a następnie drobno kroimy. To samo z selerem naciowym. Kroimy go na kawałki. Gdy jajka mamy przygotowane, obieramy ze skorupki, a potem kroimy. Bierzemy awokado i przekrajamy je na pół. Miąższ awokado kroimy w kostkę. Kiedy wszystkie składniki mamy w miseczce, dodajemy majonez albo jogurt naturalny ( ja dodałam troche tego i troche tego) Naszą paste skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przygotowujemy nasze bagietki ( chyba, że ktoś preferuje inne pieczywo) Bagietki kroimy w ukośne kawałki. Na patelnię dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i kładziemy kawałki bagietek na patelnię. Robimy z nich grzanki, tak aby po obu stronach pieczywo było przyrumienione. Gdy bagietki będą gotowe, smarujemy je naszą przygotowaną wcześniej pastą. Smacznego! :)