Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta sojowa PRZYGOTOWANIE"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Soję opłucz, włóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na noc do namoczenia. Namoczoną soję odcedź, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości.
Następnie odcedź, ostudź i zmiksuj blenderem. Dymki oczyść i wraz z suszonymi pomidorami drobno posiekaj.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Posiekane dołóż do zmiksowanej soi.
By miała łagodniejszy smak, do pasty dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem, chili, oliwą oraz sokiem z cytryny i dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na pół godziny. Podawaj na białym chlebie lub pokrojonej bagietce.
Czas przygotowania: 90 min (bez namaczania) 180 kcal/1 kanapkaŹródło: Tele Tydzień