Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta rybna z konserwy szprot w oleju podwędzanym
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 513
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 513
Składniki
do miski przełożyć całą zawartość jednej puszki (wraz z olejem) i tylko szproty z puszki drugiej, dodać paprykę słodką i ostrą, wygnieść widelcem
do miski dodać ser (ja kupuję Twarożek Babuni z Michowa), wygnieść całość widelcem i wymieszać
dodać drobno pokrojone w kostkę ogórki kiszone i cebulę, posypać świeżo mielonym pieprzem (uwaga! niezbyt dużo ponieważ w paście jest już ostra papryka, ale pasta musi być pikantna), wymieszać i wstawić do lodówki na 1-2 godziny
podawać z pieczywem posmarowanym masłem