Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podejrzany w jakieś telewizji śniadaniowej. Pasta jest pyszna, nietuzinkowa. Smak kojarzy mi się z kuchnią indyjską. Robi się szybko, ja przygotowałam ją w międzyczasie podczas gotowania obiadu :)
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 270
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 270
Składniki
Marchew ugotować w solonej wodzie do miękkości.
Na patelnie wylać olej i dodać cynamon, kumin, wędzoną paprykę i imbir. Podgrzać. Marchew pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Dodać na patelnię i obsmażać 10 minut często przewracając. Marchew ma się dobrze obtoczyć przyprawami.
Ściągamy marchew z patelni, przekładamy do wysokiego naczynia. Wsypujemy kokos i sezam. Blendujemy na pastę. smacznego!