Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Słoiki 20 Przygot. 160 min Cena 2,15 zł Kalorie 66 kcal
Upiecz paprykę i bakłażany. Obierz ze skórki, oczyść, potem zmiksuj razem z czosnkiem. Na oleju zeszklij cebulę. Dodaj paprykę (najlepiej wędzoną), koncentrat oraz pokrojoną papryczkę chili. Chwilę smaż razem.
Wymieszaj cebulę ze zmiksowaną papryką i bakłażanami. Przypraw solą, pieprzem, czubricą, cukrem. Wlej ocet. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przełóż do małych słoiczków. Pasteryzuj 15 minut.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Bella Relaks