Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3126
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 234
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3126
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 234
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre składniki. Połączyć delikatnie zawartość obu misek. Rozgrzać patelnię z jedną łyżką masła. Niewielką ilość ciasta wlać na patelnie. Smażyć z jednej strony do momentu pojawienia się pęcherzyków na wierzchniej części ciasta, następnie szybko obrócić na drugą stronę. Placuszki powinny mieć brązowo- złoty kolor. Najlepiej smakują zjedzone od razu na ciepło z dowolnymi dodatkami. Ja tym razem wykorzystałam jogurt naturalny, miód lawendowy i jeżyny.