Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Składniki
Wsyp płatki owsiane do dużej miski i zalej mlekiem migdałowym.
Całość wymieszaj, przykryj pokrywką lub folią spożywczą i umieścić w lodówce na noc.
Rano, przełóż całość do dużego rondla i ustaw na małym palniku.
Dodaj pokrojone śliwki kalifornijskie (zostaw kilka do dekoracji) i gotuj przez ok. 10 minut.
W razie potrzeby dodaj więcej mleka migdałowego.
o ugotowaniu podziel owsiankę do miseczek i udekoruj dodatkami oraz resztkami pokrojonych śliwek.