Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, lekkie i puszyste placuszki z owocem kaki. W takim cieście można smażyć krążki z jabłek, brzoskwiń lub gruszek. Wyśmienicie smakują podane na zimno i na ciepło.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 86
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 85
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5502
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 86
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 85
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5502
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie nie przerywając ubijania dodawać po 1 żółtku.
Do ubitych jajek wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać śmietanę, mleko i delikatnie wymieszać.
Owoce kaki obrać, pokroić na cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny. Na odrobinę rozgrzanego oleju włożyć porcję ciasta. Ułożyć plasterek kaki.
Zalać łyżką ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.