Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne, śniadaniowe babeczki.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 313
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 313
Składniki
Jajka wbijamy do miski i rozkłócamy. Dodajemy do nich starty żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną drobno paprykę, pora i szczypiorek.
Następnie dodajemy szklankę płatków kukurydzianych i wszystko mieszamy razem. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu do smaku.
Metalowe foremki do babeczek smarujemy odrobiną masła i wlewamy do nich masę. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez około 12-15 minut. Smacznego!