Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie śniadaniowe, zdrowe i sycące
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.
Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.
Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.
Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.
Omlet przekładamy na talerz, smarujemy szpinakiem i składamy na pół. Smacznego!