Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi idelany na śniadanie.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Składniki
Jajko rozkłócamy trzepaczką, stopniowo wsypujemy mąkę i wlewamy mleko. Na koniec dodajemy rozgrobnione migdały. Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy masę i smażymy na złoto, przewracamy na drugą stronę i smażymy również na złoto. Usmażony omlet smarujemy powidłami śliwkowymi i składamy w pół. Jeżeli lubimy bardzo słodki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)