Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbując kiedyś u kogoś omlet z mąki, który był przepyszny, poszłam o krok dalej i spróbowałam zrobić go właśnie z kaszy manny. Wychodzi super. Można zrobić go na różne sposoby - biszkoptowy ( ubijając pianę z białek - zaznaczę, że jak dla mnie najlepszy) bez jabłka, z jabłkiem - z kolei najbardziej ulubiony przez mojego męża. Bardzo polecam, bo jest bardzo smaczny a za razm można się nim najeść.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Do miski wbić jajka (jeśli chcemy zrobić omlet biszkoptowy oddzielamy żółtka od białek - wbijamy żółtka, białka ubijamy i dodajemy na sam koniec) dodajemy niezbyt dużo mleka, następnie rozkłócamy ze sobą składniki. Dodajemy kaszę manną, uzupełniamy w razie czego mleka. Odstawiamy na parę minut aby kasza manna nabrała objętości. W tym czasie myjemy jabłko, obieramy lub nie ze skórki, kroimy w małą kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy mleko. Ciasto na omlet powinno mieć konsystencję gęstego jogurtu.
Ciasto wylewamy na naoliwioną patelnię, smażymy z każdej strony po parę minut. Gotowy po paru minutach omlet smarujemy dżemem. Podajemy ciepły. Smacznego!