Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycący omlet z warzywami. Wkad "na winie" - możecie użyć tego co zalega wam w lodówce: warzyw, wędliny, sera
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6494
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 142
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1110
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6494
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 142
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1110
Składniki
Do przygotowania potrzebne będą 2 patelnie. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepujemy lekko widelcem. Dodajemy do masy jajecznej warzywa, mleko i bułkę tartą. Mieszamy wszystko. Dodajemy przyprawy. Ja używałam przyprawy shoarma, więc nie dawałam już soli.
Wylewamy masę na lekko natłuszczoną patelnię i przykrywamy pokrywką. Zmażymy na małym ogniu ok 5 minut.
Drugą patelnię też lekko natłuszczamy. Z pierwszej pateli zdejmujemy pokrywkę i kładziemy drugą patelnię jak na zdjęciu. Obracamy i smażymy drugą stronę omleta (też ok 5 minut pod przykryciem na małym ogniu
Podajemy na liśiu sałaty ze świeżym ogórkiem. Można oczywiście polać keczupem lub musztardą.