Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ale sycące i smakowite śniadanie. Omlet z szynką, pieczarkami i dużą ilością startego sera żółtego. Polecam
patelnia, nóż, trzepaczka, tarka, deska , pojemnik, widelec,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, cebulę po obraniu pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paseczki lub kostkę ,ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka wbić do wyższego naczynia rozbełtać , dodać starty ser oraz sól i pieprz mielony do smaku wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać masło klarowne, włożyć pokrojoną cebulę i podsmażyć do zeszklenia , do zeszklonej cebuli dodać pokrojone pieczarki podsmażać do miękkości pieczarek. Następnie masę jajeczną z serem wlać do zawartości patelni wyrównać delikatnie powierzchnię i smażyć na niewielkim ogniu nie mieszając tylko podważając łopatką brzegi omletu. Omlet przykryć przykrywką i jeszcze chwilę podsmażać do całkowitego rozpuszczenia sera. Gotowy omlet zsunąć na talerz i oprószyć posiekaną cebulką zieloną. Można polać ketchupem. Smacznego
Podsmażanie cebuli i pieczarek.
Jajka rozbełtać i wymieszać z startym serem.
Masą jajeczną zalać zawartość patelni.
Podsmażać na małym ogniu palnika.
Omlet gotowy do podania.