Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie śniadanie z twarogiem ze szczyptą świeżo mielonego pieprzu oraz bananem i borówkami.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 326
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 326
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i zwykłym cukrem.
Mleko wlać do szczelnie zamkniętego naczynia i potrząsać przez około 10 sekund w celu spienienia go.
Do jajek dodać mąkę i spienione mleko, całość ubijać do połączenia składników.
Przygotowane w poprzednich etapach ciasto smażyć przez około 10 minut na oleju, na płycie grzewczej ustawionej na średni poziom, aby omlet dobrze się ściął, ale nie przypalił. Następnie delikatnie odwrócić omlet na drugą stronę i smażyć aż się całkowicie zetnie.
Twaróg rozgnieść z cukrem wanilinowym, jogurtem i świeżo mielonym pieprzem.
Borówki umyć, banan obrać i pokroić na plastry.
Na usmażony omlet nałożyć w dowolny sposób twaróg i owoce.