Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pożywne śniadanie dla wszystkich.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27467
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27467
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na drobnej tarce, dodać cukier waniliowy, cynamon i parę minut podsmażać. Jeśli mamy swój mus dodajemy tylko cukier waniliowy i cynamon.Dodać żurawinę, wymieszać.
Jajka zmiksować na puszystą pianę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Następnie dodać wiórki kokosowe, jogurt naturalny, sól i wszystko dokładnie zmiksować. Odstawić na 10 minut.
Na małej patelni rozgrzać troszkę masła i wlać ciasto. Smażyć na bardzo małym ogniu, aż brzegi omleta się zetną. Łopatką przewrócić energicznie na drugą stronę i smażyć jeszcze kilka minut. Omlet powinien być rumiany. Gotowy zdjąć z patelni, posmarować ciepłymi jabłkami i złożyć na pół. Posypać cukrem pudrem, polać jogurtem owocowym lub udekorować bitą śmietaną. Z każdym dodatkiem jest pyszny. SMACZNEGO!