Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dziś proponuję omlet jaglany z figami, jogurtem i orzechami! – Może zainspiruję Cię do użycia figi w kuchni??
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno. Rozgrzej patelnię*. Dodaj do białek żółtka i mąkę jaglaną. Delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
Wylej masę omletową na środek patelni. Smaż z jednej strony na małym ogniu około minuty do dwóch. Delikatnie obróć omlet używając dużej łopatki. Po około minucie wyłóż omlet na duży talerz.
Rozsmaruj jogurt po powierzchni omletu. Figi umyj i pokrój na plasterki, ułóż na omlecie. Posyp orzechami, sezamem i czekoladą.