Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Ziemniaki kroimy w plastry, sparzonego pomidora obieramy i kroimy z ogórkiem w kostkę, boczek w paseczki.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Jaja roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ziemniaka, pomidora, ogórka, cebulę oraz boczek.
Rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy masę jajeczną na patelnię.
Smażymy tak, żeby spód się zarumienił.
Podnosimy brzegi żeby płynna masa spływała pod spód.
Czekamy, aż wierzch się trochę zetnie i składamy na pół.