Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Mleko wymieszać z uprzednio roztrzepanymi jajkami, wanilią, szczyptą soli i cukrem. Dosypać przez sito mąkę i energicznie wymieszać.
Ciasto odstawić na 30 minut. Czereśnie umyć, wydrylować i dodać do ciasta.
Śmietanę ubić na sztywno i wstawić do lodówki. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć 8 omlecików. Gotowe trzymać w ciepłym piekarniku.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Można dodatkowo skropić je też likierem wiśniowym.