Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odsmażany czerstwy chleb na jajku dla niektórych pyszny klasyk dla niektórych zmora. W tym przepisie połączyłam tradycyjny smażony chleb z jajkiem z salsą pomidorową
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 103
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6603
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 167
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1237
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5767
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 103
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6603
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 167
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1237
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5767
Składniki
KROK 1: Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu, obtoczyć w jajkach kromki chleba. Chleb smażyć na rozgrzanym oleju (nie lnianym) na złoty kolor. Pomidora sparzyć i zdjąć skórkę, pokroić w kostkę cebulę, obrać i również pokroić w kostkę. Do pomidora i cebuli wlać olej lniany, dodać posiekaną bazylię oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać i odstawić na 5 minut. Salsę pomidorową kłaść na usmażony chleb i podawać.