Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są moim ulubionym daniem. Zarówno te obiadowe jak i na słodko. Farsze doi naleśników wymyślam czasem tak od ręki w zależności od dostępnych w mojej kuchni składników. Tak było i tym razem. Użyłam do farszu twarogu, suszone śliwki i pomarańczę. Wynik bardziej niż dobry. W przepisie podaję tylko składniki i wykonanie farszu. Naleśniki należy smażyć wg. podstawowego przepisu.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2224
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 360
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 59
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2224
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 360
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 59
Składniki
Ser przekładam do miseczki i rozgniatam widelcem. Śliwki drobno siekam. Pomarańczę wyparzam wrzątkiem i z połowy ścieram skórkę na drobnych oczkach. Do sera dodaję jogurt, śliwki, skórkę z pomarańczy i miód. Wszystko dokładnie mieszam i rozdrabniam widelcem. Usmażone naleśniki smaruję cienko farszem na połowie po czym składam w kopertę.
Naleśniki obsmażam lekko na łyżce dobrej margaryny. Podaję polane syropem klonowym.