Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najszybsze danie, naleśniki. Ja proponuję w wersji wytrawnej, tutaj z mięsem, ale mogą być z warzywami, czy serkiem.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3215
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3215
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Składniki
Listki natki pietruszki lekko płuczemy i rozkładamy na ściereczce do wysuszenia. Do głębszego naczynia wbijamy jajko, solimy, dolewamy 150 ml mleka i krótko roztrzepujemy. Dodajemy stopniowo mąkę, całość roztrzepujemy rózgą, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. Wtedy możemy dolać resztę mleka i olej. Wszystko dobrze mieszamy. Ciastu dajemy chwilę odpocząć. Na rozgrzaną patelnię wylewamy cienką partię ciasta, na wierz rozkładamy kilka listków natki pietruszki i delikatnie dociskamy. Po lekkim zrumienieniu przekładamy na drugą stronę. Naleśniki zdejmujemy na talerz. Farsz nakładamy na stronę bez natki pietruszki.