Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki (wszelkiego rodzaju) ciepłe prosto z patelni są świetną przekąską a z ulubionym farszem nadają się na śniadanie, obiad, kolację i do pracy zamiast kanapek :) Można jeść na ciepło i na zimno, na słono i słodko oraz ostro. Naleśniki są tak uniwersalne, że zastąpią nam każdą inną potrawę.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20724
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5215
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20724
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5215
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 85
Składniki
• na lekko rozgrzanej patelni rozpuścić mało klarowane, przestudzić
• mąkę, otręby, sezam, jajka oraz chłodne, płynne masło włożyć do miski i dokładnie zmiksować UWAGA – jeśli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie trzeba dodać mąki lub otrąb, jeśli zbyt gęste płynu.
• smażyć na suchej (można użyć tej po rozpuszczaniu masła) dobrze rozgrzanej patelni. Pierwszą stronę do momentu, kiedy naleśnik sam odlepia się od patelni a drugą tylko przez chwilę UWAGA - farsz dodajemy po przestudzeniu naleśników wówczas będą elastyczne. Świeże, prosto z patelni są zbyt kruche.