Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz tylko kilku składników, aby zrobić najbardziej puszystą brioszkę na świecie!
miska , piekarnik
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 87
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 86
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5514
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 666
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 87
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 86
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5514
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 666
Składniki
Ubij ciepłą wodę z cukrem i suchymi drożdżami. Odłóż je na bok, aby drożdże się aktywowały. Wymieszaj mąkę z solą i wlej roztwór drożdży. Ciasto wyrabiać rękami, aż się połączy, następnie dodać masło i wyrabiać przez 10 minut. Kulkę ciasta odstawić na 2 godziny. Pokrój ciasto na 6 kawałków, rozwałkuj każdy i ponownie zwiń w kłodę. Włóż polana do formy do ciasta i odstaw na 1 godzinę lub do podwojenia. Piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180°C/350°F.