Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna jajecznica po Turecku.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Składniki
Obrany czosnek kroimy drobno, cebulę w pół plastry, ostre papryczki w plasterki. solimy, pieprzymy i smażymy na wolnym ogniu do zeszklenia cebuli. Gdy cebula będzie ładnie zeszklona, dodajemy pokrojone pomidory. Dusimy na małym ogniu do powstania sosu z pomidorów. Dodajemy drobno pokrojony szczypior. Całość doprawiamy do smaku kuminem, pieprzem i solą. Gdy sos będzie już doprawiony, wbijamy jajka, posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem, mieszamy. Gotową jajecznicę możemy jeść prosto z patelni lub wyłożyć na talerz. Podajemy z domowego wypieku chlebem. Smacznego!!!