Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Turecka kuchnia słynie z warzyw, aromatycznych przypraw i bogatych śniadań. Poniżej przedstawiamy Wam przepis na przepyszną turecką jajecznicę, w której oprócz jajek znajdziecie paprykę, pomidora, cebulę i natkę pietruszki.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 814
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 814
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą.
Papryki myjemy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną paprykę dorzucamy do zeszklonej cebuli.
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i dorzucamy na patelnię.
Warzywa przykrywamy i dusimy przez około 4-5 minut.
Po tym czasie odkrywamy patelnię. Wbijamy jajka. Ponownie przykrywamy i dusimy przez około 3-4 minuty. Następnie odkrywamy patelnię. Składniki doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Turecką jajecznicę mieszamy do połączenia składników i nakładamy na talerze.