Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie zarówno nadaje się na obiad jak i na kolację, czy śniadanie.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 543
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 543
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Paprykę, cebulę, seler, czosnek kroimy na małe kawałki. Mięso mielone, jajka, warzywa oraz przyprawy mieszamy powoli dodając bułkę tatrą tak by powstała masa jak na klops, zbita ale nie za sucha.
Formę smarujemy oliwą wysypujemy bułką tartą i wkładamy masę. Pieczemy 50 minut na 180 C.
Wyjmujemy pieczeń i delikatnie, ale zdecydowanym ruchem przewracamy formę do góry nogami na blachę wyłożoną papierem, tak by klops wypadł, ale się nie rozwalił i znów go wkładamy do piekarnika na 10-15 minut by zezłości brzegi.
Mega Klops smakuje wyśmienicie do obiadu jak i na mega-kanapki z sałatą, pomidorkiem i majo ;) mniam polecam zwłaszcza te kanapki…