Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne dla dzieci (i nie tylko) do smarowania pieczywka, alternatywa dla nutelli:) Przepis pochodzi z programu "Zdrowie na widelcu".
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 83
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1092
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 127
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 83
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1092
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 127
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Banany obieramy i blendujemy na masę. Do masy bananowej dodajemy sok z cytryny i miksujemy chwilę, następnie dodajemy utarte masło i cynamon, ponownie miksujemy na jednolitą masę. Na końcu dodajemy rodzynki i mieszamy (ja zamiast rodzynek dodałam prażone płatki migdałowe, rodzynki stanowią tylko ozdobę).
Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. SMACZNEGO:) Mam nadzieję, że zdąży Wam się schłodzić, ponieważ moje łasuchy tak je uwielbiają, że jest z tym problem:-)