Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie, proste, pyszne... TRZY razy PE
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3215
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3215
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Składniki
Sos: Żurawinę wrzucamy do rondelka, podlewamy 1/2 szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Następnie dodajemy jabłko obrane i pokrojone w kostkę. Mieszamy, doprawiamy solą i estragonem, zagotowujemy. Krupniok podsmażamy z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z sosem żurawinowo- jabłkowym i ulubionym pieczywem. Smacznego.