Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka polane masełkiem z majerankiem, pycha. Produkt mączny który uwielbiam.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 807
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 807
Składniki
Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie i przepuścić przez maszynkę lub praskę. Przestudzone wyłożyć na stolnicę, dodać mąkę, jajko, posiekaną natkę, zagnieść ciasto. Zagotować osoloną wodę w sporym płaskim garnku. Ciasto podzielić na 2-3 części. Formować wałki nieco grubsze niż palec i kroić na 2 cm kawałki. Ciasto wrzucać partiami na wrzącą wodę, gdy wypłyną gotować 2-3 minuty. Gotowe kopytka polewać rozpuszczonym masłem z majerankiem i szczyptą soli.