Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twaróg został mi z seromakowca który robiłem dzień wcześniej, ponieważ w mojej kuchni nic się nie marnuje powstały kluski na śniadanie.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 281
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 281
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Składniki
Twaróg z mąkami, jajkami i cukrem wanilinowym szybko wymieszałem. Łyżką kładłem kawałki ciasta na gotującą się wodę. Gotowałem 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Kluski wyszły zaskakująco delikatne, pulchne. Podawałem natychmiast po wyjęciu z wody, polane jogurtem naturalnym i posypane cukrem.
Borówki miałem zamrożone, dlatego wyjąłem je trochę wcześniej z zamrażalki. (w sezonie polecam świeże truskawki). Po zetknięciu z gorącymi kluskami były gotowe. Pyszne śniadanie, 10 minut roboty. Bez wychodzenia do sklepu :D