Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 723
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 304
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 189
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 723
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 304
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 189
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Składniki
Twarożek wymieszać z rozbełtanymi jajkami, mąką pszenną i kaszą manną. Masa powinna być dość ścisła. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i łyżką oleju rzepakowego. Łyżką nabierać masę twarogową. Prowadzić po ściance miseczki i wkładać łyżkę do garnka z gotującą się wodą. Czynność powtarzać aż wyczerpie się masa w miseczce. Delikatnie pomieszać. Gotować 2-3 minuty. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. W rondelku rozpuścić masło. Dodać cukier, bułkę tartą i cynamon. Mieszać. Bułka tarta powinna się ładnie przyrumienić. Kluseczki na talerzu polać masełkiem z dodatkami. Gotowe. Smacznego.