Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Mleko podgrzać do temperatury 45 stopni (u mnie mleko z mlekomatu). Do podgrzanego mleka dodać jogurt dokładnie wymieszać. Garnek z mlekiem i jogurtem dobrze zawinąć w koce i odstawić w ciepłe miejsce, żeby bakterie mogły wykonać swoją robotę ok. 10 godzin. Ja wieczorem zrobił jogurt i odstawiłam go do następnego dnia. Jogurt można rozlać do małych słoiczków. Jeżeli chcemy wykonać kolejną porcje jogurtu to dobrze jest zostawić sobie mały słoiczek naszego jogurtu jako starter do kolejnej porcji. Smacznego