Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidoro-mania i chęć na jajo na twardo zaowocowała naszym pieczonym śniadaniem. Jajka pyszne, pomidor aromatyczny i domowy chleb pokrzywowy z salami, serem i pieczarkami.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Odkrawam czubek pomidorów. Dryluję miąższ łyżeczką i odwracam je, żeby sok wypłynął. Po chwili wkładam cienki plasterek żółtego sera do środka każdego poidora. Sypię solą, pieprzem i majerankiem. Nakładam jajo. Ponownie posypuję przyprawami. Delikatnie przekładam jaja do keksówki. Wkładam do piekarnika na około 30-40 minut.
Cebulę kroję. Na patelni rozgrzewam masło. Wrzucam cebulę i karmelizuję. Chleb kroję. Smaruję masłem, nakładam salami i kroję pieczarki. Przyprawiam ulubionymi przyprawami. Nakrywam plastrami sera i wkładam obok pomidorów, tak na około 15 minut przed końcem pieczenia. 3 minuty przed wyjęciem pomidorów nakładam dodatkowo na tosty karmelizowaną cebulę. Upieczone pomidory przekładam na talerz. Dodaję ulubioną zieleninę. Dokładam tosty.