Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica z pomidorami to smaczne klasyczne śniadanie.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę lub paski. Pomidory opłucz, usuń gniazda i pokrój w kostkę. Jajka wbij do miseczki roztrzep widelcem i dopraw solą i pieprzem.
Na patelni roztop masło i podsmaż na nim cebulę, gdy się lekko zeszkli dodaj pomidory. Wszystko razem smaż do odparowania wody.
Następnie dodajemy jajka i smażymy do ulubionej konsystencji jajka. Przed podaniem możesz doprawić świeżo zmielonym pieprzem, najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.