Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić jajecznicę w mikrofali? To proste! Wystarczą zaledwie 2 składniki, miska i 3 minuty wolnego czasu.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 86
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5515
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 666
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 88
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 86
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5515
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 666
Składniki
Duży kubek lub ceramiczną miseczkę natłuszczamy masłem, wbijamy do środka jajka i roztrzepujemy je widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Miskę z rozbełtanymi jajkami wstawiamy na 30 sekund do kuchenki mikrofalowej na 750 W. Po tym czasie wyciągamy miskę, jajka mieszamy i ponownie wstawiamy do mikrofali na 30-60 sekund (czas podgrzewania zależy od ustawionej mocy kuchenki oraz stopnia ścięcia jajecznicy, jaki chcemy osiągnąć).
Gotową jajecznicę przekładamy na talerz, podajemy z ulubionymi dodatkami.