Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka, delikatna w smaku o puszystej konsystencji jajecznica po francusku.
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 161
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 72
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 161
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 72
Składniki
Białka oddziel od żółtek i umieść w osobnych misach. Żółtka roztrzep widelcem a białka lekko ubij na niskich obrotach.
Na patelni roztop połowę masła, następnie dodaj białka i podsmaż do momentu aż zaczną przywierać do spodu, cały czas mieszając.
Dodaj roztrzepane żółtka i mieszaj aż się lekko zetną. Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj jajka z pozostałym masłem. Dopraw solą i pieprzem. Jajecznicę podaj z pieczywem posmarowanym masłem i posypanym szczypiorkiem. Polecam.