Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa w Wielkanocnym wydaniu. Zachwyca smakiem i wyglądem na świątecznym stole.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obieramy i gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie ale nie rozgotowane. Ziemniaki możemy dodać kilka minut później bo gotują się najkrócej. Ugotowane przekładamy na sitko i studzimy. Przestudzone warzywa kroimy w drobną kostkę. Wszystkie jajka gotujemy za twardo, studzimy w zimnej wodzie. Cebulę i ogórki drobno siekamy. Jajka obieramy odkrawamy 1/4 ,delikatnie wyjmujemy żółtka. Odkrojone części jajek i żółtka kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników sałatki i wszystko mieszamy. Dodajemy jeszcze odcedzoną kukurydzę. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem a na koniec dodajemy 1 łyżkę musztardy i 2 łyżki majonezu. Gotową sałatką nadziewamy białka jajek. Boki dekorujemy natką pietruszki i po bokach umieszczamy szczypiorek imitujący rączkę koszyczka.