Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki shimeji są w Polsce coraz bardziej popularne. Warto je jednak jeść nie tylko dlatego, że są modne czy popularne, ale ze względów zdrowotnych. Więcej informacji znajdziesz u mnie na blogu :) Dzisiaj zapraszam Was na pyszne śniadanie z wykorzystaniem właśnie grzybków shimeji. Polecam wszystkim, którym znudziła się już tradycyjna jajecznica ;)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Grzyby odcinamy od nasady, która jest niejadalna i płuczemy pod bieżącą wodą. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy grzybki, smażymy 20 minut. Po tym czasie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i cebulę pokrojoną w piórka. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, smażymy około 10 minut. Następnie wlewamy sos sojowy i mieszamy z warzywami. Gotowe danie podajemy z chrupiącymi tostami. Smacznego.