Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, szybkie i pyszne - uwielbia je moja półtoraroczna córeczka
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Z białek ubić sztywną pianę. Dodać do niej wszystkie składniki. Lekko wymieszać. Na gorący tłuszcz wlać mniej więcej 1/4 masy i lekko rozprowadzić na całej powierzchni. Smażyć na niezbyt silnym ogniu. Gdy omlet lekko się zrumieni od spodu - odwrócić i dosmażyć Po zdjęciu podawać z sokiem, konfiturami lub śmietaną i świeżymi owocami. Moja córeczka zjada jeden omlecik na śniadanie (omlet robię z 1 jajka). Najbardziej jej smakuje "grzybek" posypany tylko cukrem pudrem. Smacznego!