Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne i proste w wykonaniu grzanki z wątróbką drobiową. Gotowe grzanki dla smakoszy wątróbki smakują wyśmienicie.
maszynka do mielenia, garnek, blacha, tarka, patelnia,
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5557
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 83
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5557
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 83
Składniki
Farsz; Wątróbkę obrać z błonek, opłukać i osuszyć. Zamoczyć na godzinę w mleku następnie osączyć. Wątróbkę oprószyć lekko mąką, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podsmażoną, wystudzoną wątróbkę zmielić razem z ugotowanymi na twardo i obranymi jajkami a także z obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą. Przygotowanie grzanek; Dużą bułkę pokroić w poprzek. Następnie posmarować z obu stron, włożyć na blachę i upiec grzanki. Na gotowe grzanki nałożyć farsz z wątróbki, posypać startem serem i ponownie zapiec do rozpuszczenia sera. Podawać gorące, polane ketchupem.
Grzanki przygotowane do zapieczenia.