Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na śniadanie? Przygotuj gofry, gwarantujemy, że bliscy będą zadowoleni! Do pieczenia, zamiast mąki pszennej, użyj orkiszowej. Zawiera znacznie więcej magnezu i białka, jest też lepiej przyswajana przez organizm.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 533
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 273
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 533
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 273
Składniki
Jajka zmiksuj wraz z mlekiem, olejem i miodem.
Do masy jajecznej dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj, odstaw na 10 minut.
Ciasto wykładaj na rozgrzaną gofrownicę i piecz około 4 minut, do zarumienienia.
Gofry orkiszowe podawaj z ulubionymi owocami, posypane cukrem pudrem lub polane syropem klonowym.