Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie się prezentuje na stole no i bardzo smaczna.Polecam na świąteczny stół:)
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Składniki
Mięsa poporcjować,zalać wodą i gotować.Zdjąć szumy,dodać jarzyny,ziele i liście. Cebulę opalić nad palnikiem. Gotować do miękkości mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać na 5 min.przed końcem gotowania. Dodać sól i pieprz,ale końcowy smak będzie po dodaniu żelatyny,wtedy jeszcze doprawimy. Miękkie mięso wyjąć wraz z warzywami i wystudzić.
Przestudzone mięso pokroić lub poszarpać. Na spód miseczek dać papryczkę chili,groszek i mięso. Do gorącego rosołu około 3l wsypać żelatynę i dobrze rozmieszać.Doprawić do smaku. Galaretkę wynieść w chłodne miejsce.
Smacznego życzę!