Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wędliny wyglądają w sklepach niezwykle apetycznie ale nie do końca wiadomo co w nich jest. Polecam domową.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 415
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1051
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 718
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 415
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1051
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 718
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Składniki
Warzywa obrałam i dałam do garnka razem z opłukanym mięsem. Gotowałam 1,5 h.
Wyjęłam mięso i marchew a rosół przecedziłam.
Obrałam mięso z szyjek, pokroiłam paprykę, dodałam marchew i groszek. Rosół podgrzałam , dobrze doprawiłam, dodałam przeciśnięty czosnek i garść otartego majeranku. Wyłączyłam ogień i dodałam namoczoną żelatynę- łatwiej się rozpuszcza.
Mięso dałam do wywaru, gdy lekko ostygło sprawdziłam jeszcze raz smak. Osłonki namoczyłam według wskazówek na opakowaniu. Napełniłam osłonki, zawiązałam sznurkiem i parzyłam je jeszcze 30 minut w 85C. Pozostawiłam potem do wystygnięcia w wodzie a potem w lodówce. Można użyć słoików, ale ta w osłonkach ładnie się kroi na cienkie plastry.
Świetnie smakuje z marynatami. Smacznego :)