Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowe plscuszki z jabłkiem są bardzo smaczne i puszyste ponieważ użyłam jogurtu skyr, idealne na ciepłe śniadanie dla dzieci .
Wszyscy miłośnicy przetworów na zimę powinni skorzystać z pysznego przepisu n...
Odsłon: 747
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 153
Wszyscy miłośnicy przetworów na zimę powinni skorzystać z pysznego przepisu n...
Odsłon: 747
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 153
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem waniliowym, dodaj olej oraz jogurt. Wymieszaj mąkę z proszkiem oraz budyniem dosyp do masy jajecznej. Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce i dodaj do ciasta. Gdyby ciasto wyszło rzadkie dosyp trochę mąki .
Na patelni rozgrzej olej i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Wyjmuj na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu . Przed podaniem posyp obficie cukrem pudrem .