Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuszki na śniadanie.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru, letniego mleka i mąki zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ser zmielić dodać resztę mąki, jaja, roztopioną margarynę sól i rozczyn. Wymieszać, wlać śmietanę, pozostałe mleko i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Kłaść łyżką racuszki na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor i podawać z cukrem pudrem lub konfiturą (najlepiej domowej roboty).