Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna owsianka z czekoladą i gruszką to idealne śniadanie, które doda energii na wiele godzin.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Do rondla wlać mleko, dodać płatki, chia, rodzynki, wiórki, kakao, cynamon i miód. Podgrzać krótką chwilę mieszając. Kiedy płatki zaczną gęstnieć wsypać budyń i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszać energicznie i podgrzać jeszcze ok. 1 minuty. Gruszki pokroić na plasterki. Na patelnię wlać miód i ułożyć plastry gruszki, posypać cynamonem i smażyć, do czasu, aż gruszki będą miękkie. Owsiankę przełożyć do miski, dodać gruszki, polać miodem i posypać cynamonem.