Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca, rozgrzewająca śniadaniowa gryczanka z chilli oraz dodatkami.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
kaszę gryczaną biała (niepaloną) płuczemy porządnie, następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy aż wciągnie wodę - ok. 15 minut.
do gotującej się kaszy dodajemy dwie solidne łyżeczki karobu (zamiennie kakao) oraz jedną, drobno posiekaną, świeżą papryczkę chilli
gdy gryczanka się gotuje przygotowujemy dodatki: masło orzechowe, arbuz oraz mrożone wiśnie i truskawki (mogą być oczywiście świeże)
gotową, gęstą gryczankę oraz dodatki nakładamy do miseczki; odważni mogą udekorować płatkami chilli.