Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymarzone śniadanie do łóżka, croissanty w wersji wytrawnej. Ciepły, chrypki rogal i ciągnący się ser mniam!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Kiełbasę pokroić i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem oraz sosem chilii. Dodać posiekany czosnek, kapary i natkę pietruszki. Chwile smażyć. Ściąć wierzch rogalików. Usmażoną kiełbasę przełożyć do miski. Na patelni (nieumytej) przypiec rogaliki, wchłoną smak kiełbasy. W rogalikach zrobić palcem kieszonki. Do środka wsadzić kiełbasę, na nią plasterki żółtego sera. Croissanty zapiekać w temperaturze 200 stopni ( z termoobiegiem) przez około 5 minut - aż ser się całkiem rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika przykryć górną częścią rogala.