Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi naleśników? Osobiście nie znam takiej osoby :) To danie bardzo uniwersalne. Możemy je faszerować tym na co mamy ochotę np. farszem szpinakowym lub podawać jako krokiety z duszoną kiszoną kapustą i grzybami albo na słodko z białym serem czy posmarowane po prostu ulubionym powidłem :)
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 80
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5347
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 650
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 80
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5347
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 650
Składniki
Mąkę z jajami, mlekiem, solą i cukrem dokładnie zmiksować, aż do uzyskania pęcherzy z powietrzem. Odstawić na godzinę, po czym zamieszać trzepaczką i sprawdzić gęstość. Ciasto powinno swobodnie rozlewać się po patelni. Jeżeli jest za gęste dolać trochę wody mineralnej, dokładnie zamieszać do uzyskania pożądanej gęstości. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju cienkie placki, rumieniąc z obu stron.
Moja rada, jeżeli lubicie chrupiące naleśniki należy do ciasta dodać gazowaną wodę mineralną - pół na pół z mlekiem.